Çotanak Power ne zaman atılır?
Çotanak Fındık Özel Gübresi (25 kg) ÜRÜN AMACI ÖNERİLEN KULLANIM Peyzaj (genel) Dikimden önce toprak hazırlığı Kış başında çim bakımı yaparken 50 – 75 kg/gün 25 – 50 kg/gün Asma Uygulaması Kışın veya erken ilkbaharda Asmaların uyanmasından önce 400 – 500 gr/Omca 6 satır daha
Çotanak gübre nasıl uygulanır?
Kasım-Nisan ayları arasında dal çıkıntısına serpilerek uygulama yapılır. Yapraktan 300-350 gr/gün dozunda 100 litre suya karıştırılarak verilmelidir. Damla sulama ile 4-5 kg/gün dozunda 1 ton suya karıştırılarak verilmelidir. Ocak başına 100-150 gr/gün dozunda toprağa uygulanmalıdır.
Fındık verimi için en iyi gübre hangisi?
Her gübrenin kendine özgü faydaları ve zararları vardır. Fındık tarlalarında yapılan araştırmalar, azotlu gübrenin fındık ağaçlarına en fazla faydayı sağlayan gübre olduğunu göstermiştir. Azotlu gübrelerin kullanımı için en faydalı ayın Mart olduğu bilinmektedir.
Çotanak fertil hangi ayda atılır?
Çotanak serisindeki ürünleri, ilkbahar başında (ağaçlar uyanmadan önce) taç çıkıntısının çapına ateş çukuru şeklinde kompleks gübreler gömerek uygulayabilirsiniz.
1 dönüm fındık bahçesine ne kadar gübre atılır?
Öncelikle fındık fidanları tam verim yaşına geldiğinde sıra aralarına kökleri örtecek şekilde taç yapılabilir, bunun için toprak analiz sonuçlarına göre dekara 20-25 kg üçlü süperfosfat veya aynı miktarda DAP gübresi, toprak yapısına bağlı olarak dekara 40-50 kg potasyum sülfat tüm alana serpilir.
Fındık gübresi hangi aylarda atılır?
– Fındık bahçelerinde, birinci yarısı Şubat ve Mart aylarında yaprak oluşumu başlangıcında uygulanan azotlu gübrenin ikinci yarısı, Mayıs ayının ikinci yarısından Haziran ayının ikinci yarısına kadar analizlerde önerilen miktarlarda verilir.
Çotanak gübrenin faydaları nelerdir?
Toprak yapısını iyileştirir, havalandırır, killi toprakları gevşetir ve kumlu toprakların yapısını kirlenme yoluyla iyileştirir. . Suyu tutarak bitkiyi kuraklıktan korur. Toprak pH’ını tamponlayarak düzenler ve toprak tuzluluğunu azaltır. Toprak organik maddesini artırarak erozyonu önler. .
Çotanak gübresi kaç para?
En Çok Karşılaştırılan Gübretaş Çotanak Gübreli Sebze ve Çiçek Gübresi 25 kgGübretaş Çotanak Gübreli Sebze ve Çiçek Gübresi 25 kgGübretaş 20.20.20 Toz Bitki Besin Gübresi 1 kgFiyat1.
Fındıkta fosfor ne işe yarar?
Bitkilerin üreme organlarında ağırlıklı olarak bulunan fosfor, bitkinin generatif gelişimi için oldukça etkilidir. Fosfor eksikliğinden en çok çiçekler, meyveler ve tohumlar zarar görür. Ayrıca fosfor eksikliği bitkinin gelişimi üzerinde olumsuz etki yapar. Fosfor eksikliği olan bitkilerde büyüme azalır.
Fındık verimini artırmak için ne yapmak gerekir?
Eğimli arazilerde ocak üst toprağını karıştırıp, her 4 yılda bir toprak analizine göre yanmış hayvan gübresi ve kış gübresi (TSP) uygulayarak, üretkenliğinizi gözle görülür şekilde artıracaksınız. Sadece gübre eklesek bile, sadece ocakta karıştırma ve çalkalama işlemi bile verim üzerinde etkili olacaktır.
15 15 15 gübre fındığa ne zaman atılır?
Gübre önerileri Fidelerin gübrelenmesi: Dikimden sonra her yıl veya iki yılda bir Kasım-Şubat ayları arasında 100-200 gr 15-15-15 kompleks gübre, Mart ayında 100 gr kalsiyum nitrat (Ca(NO3)2) veya CAN, Mayıs ayında 100 gr kalsiyum nitrat (Ca(NO3)2) veya CAN verilmelidir. Fidenin yaşına bağlı olarak 50-150 gr CAN verilmelidir.
18-46 gübre fındığa ne zaman atılır?
Ekim/dikimden önce veya ekim/dikim sırasında tohuma veya kök derinliğine uygulanmalıdır. İlkbaharda ekilecek bitkilere ekimden hemen önce uygulanmalıdır.
Çotanak gübresi nasıl atılır?
fındık ağaçlarında; şerit veya bant uygulaması ile kullanılır. Bitkinin çıkıntılarına dairesel veya şerit şeklinde toprağa uygulanır ve hafif bir işlemle toprağa karıştırılır.
Fındığa 26 azot gübre ne zaman verilir?
Günde 20-24 kg saf azot verildiği düşünüldüğünde; Ocak ayında toplam 1.300 gram %26’lık CAN gübresi uygulanması gerekir. Bunun 650 gramı 15 Mart’tan sonraki ilk uygulamada, 650 gramı ise 20 Mayıs’tan sonraki ikinci uygulamada uygulanmalıdır.
En iyi azotlu gübre hangisi?
Üre gübresi: %45-46’lık azot içeriğiyle en yüksek azot içeren gübredir. Tarım araçlarında az korozyona neden olması nedeniyle tercih edilen gübre, suda çabuk çözünür ve hızlı uygulama sağlar. Ayrıca üre gübresi azot ünitesi açısından en ekonomik alternatiftir.
Kışlık gübre ne zaman atılır?
Fosforlu ve potasyumlu gübrelerin yani kış gübrelerinin uygulama zamanı Ekim-Kasım ayları arasındadır. Genellikle 3 yılda bir uygulanan fosforlu gübreler, dal çıkıntısında (dalların altında) ateş çukurlarının etrafına 10-15 cm derinlikte açılan 20-30 çukura dökülür.
Çotanak Plus ne zaman kullanılır?
Çiçeklenme öncesi uygulandığında, kuvvetli ve eş zamanlı çiçeklenmeyi teşvik eder, tane ve meyve tutumunu arttırır.
Çotanak gübre ne kadar atılır?
UYGULAMA ALANI, TÜRÜ, ZAMANI VE MİKTARI UYGULAMA ALANI TÜRÜ VE MİKTARI Tüm tahıllar (buğday, arpa, yulaf, pirinç, mısır, ayçiçeği, tütün, soya fasulyesi ve aspir) Topraktan 25-50 kg/gün Erken ilkbahar yeşil tarla ve yem bitkileri (yonca, korunga ve fiğ) Erken ilkbaharda topraktan 25-50 kg/gün ilave 4 sıra
26 azot gübre Ne Zaman Atılır?
Günde 20-24 kg saf azot verildiği düşünüldüğünde; 15 Mart’tan sonra yapılacak ilk uygulamada 650 gram, 20 Mayıs’tan sonra yapılacak ikinci uygulamada 650 gram olmak üzere, Ocak ayında toplam 1300 gram %26’lık CAN gübresi verilmelidir.